Derinkuyu & Ihlara Vadisi Tam Günlük Tur Hakkında
Kapadokya'nın iki efsanevi noktasını tek günde keşfedin: 8 katlı Derinkuyu Yeraltı Şehri ve yeşil vadisiyle büyüleyen Ihlara Kanyonu.
Derinkuyu ve Ihlara Vadisi Tam Günlük Tur Hakkında
Kapadokya'nın güney bölgesini derinlemesine keşfetmek isteyenler için tasarlanmış bu tam günlük tur; yeraltı şehirlerinin gizemini, vadi yürüyüşünün özgürlüğünü ve erken Hristiyanlık döneminin mimari harikalarını tek bir programda sunar.
Derinkuyu Yeraltı Şehri
Tur sabah 08:30'da Derinkuyu Yeraltı Şehri ziyaretiyle başlar. Yaklaşık MÖ 8. yüzyılda oyulmaya başlanan ve Erken Hristiyanlık döneminde genişletilen bu yeraltı kompleksi; 8 katı açık, toplam 18 kata sahip dev bir kentsel yapıdır. Şarap presi, mutfaklar, tahıl ambarları, okul odası, kilise ve mezarlık gibi tüm yaşam alanlarını barındırır. En dikkat çekici detay, büyük bir silindirik kaya kapısıdır; bu kapı yalnızca içeriden kapatılabilir, olası saldırılara karşı koruyucu işlev görür.
Ihlara Vadisi Yürüyüşü
Öğle yemeğinin ardından Ihlara Vadisi'ne geçiyoruz. 14 km uzunluğundaki bu doğal kanyon, Melendiz Çayı tarafından yüzyıllar içinde kazılmış ve duvarlarına yüzlerce kaya kilisesi oyulmuştur. Turumuzdaki yürüyüş bölümü yaklaşık 3–4 km'dir; Ağaçaltı Kilisesi, Yılanlı Kilise ve Kokar Kilisesi ziyaret edilir. Nehir kenarındaki ağaçlık alanda fotoğraf molası verilir.
Selime Katedrali
Günün son durağı Selime Katedrali'dir. Türkiye'nin en büyük kaya yontma yapısı olan katedral; çok katlı odaları, tonozlu nef bölümü ve vadiye hâkim konumuyla etkileyicidir. Katedral çevresinden tüm Ihlara Vadisi'ne bakış muhteşemdir.
Pratik Bilgiler
- Uzun bir gündür; rahat ayakkabı, güneş kremi ve bol su şarttır.
- Derinkuyu'da dar ve alçak tüneller bulunur; klostrofobik bireyler rehberle önceden konuşmalıdır.
- Öğle yemeği Ihlara'daki nehir kenarı restoranlarında verilir; ücret tура dahildir.
- Fotoğraf makinesi için ekstra pil getirin; gün boyunca çok şey çekilecek.
Öne Çıkan Özellikler
- Uzman rehber
- Giriş biletleri dahil
- Ulaşım dahil
Dahil Olanlar
- Klimalı araç ile ulaşım
- Uzman rehber
- Derinkuyu giriş bileti
- Ihlara Vadisi giriş bileti
- Öğle yemeği (yerel restoran)
Dahil Olmayanlar
- Kişisel harcamalar
- Ekstra içecekler
- Bahşiş
Tur Detayları
Süre
9 saat
Lokasyon
Nevşehir, Kapadokya
Grup
Maks. 20 kişi
Zorluk
Orta
Rehber Dili
Türkçe, İngilizce
Kategori
Günübirlik Gezi
Bilmeniz Gerekenler
Yeraltı şehri için hafif hissiyat olabilir, klaustrofobiniz varsa belirtin
Rahat yürüyüş ayakkabısı şart
Yeraltında serin olur, ince bir üst giysi getirin
Tam gün tur, erken başlar
Fotoğraf makinenizi şarjlı getirin




