Güvercin Vadisi & Uçhisar Yürüyüş Turu Hakkında
Güvercin Vadisi'nin büyüleyici manzarasında yürüyüş yapın ve Uçhisar Kalesi'ni ziyaret edin.
Güvercin Vadisi ve Uçhisar Yürüyüş Turu Hakkında
Güvercin Vadisi, adını binlerce yıl boyunca buradaki kayalara oyulan güvercin yuvalarından alır. Bu yuvalar; çiftçilerin gübre olarak kullandığı güvercin dışkısı için inşa edilmiş, zamanla vadinin kendine özgü dokusunu oluşturmuştur. Bugün vadinin kayalıkları hâlâ yüzlerce güvercine ev sahipliği yapar.
Yürüyüş Güzergâhı
Tur, Uçhisar Kalesi'nin önündeki buluşma noktasından başlar. Kapadokya'nın en yüksek tepesine kurulu Uçhisar, etrafı çevreleyen vadilerin tümüne panoramik bir bakış sunar. Kale çevresindeki taşlı yolda kısa bir gezinin ardından vadiye inen patikaya giriyoruz.
Vadi boyunca yaklaşık 4 km yürürüz. Bu süre zarfında güvercin yuvası oyukları, erken Hristiyanlık dönemine ait ufak şapeller ve Kapadokya'ya özgü tüf kayalıklar eşliğinde yürürsünüz. Vadinin dibindeki bağ yollarında yerel çiftçilerle karşılaşmak da mümkündür.
Çıkış ve Göreme
Yürüyüş Göreme köyüne yakın bir noktada sona erer. Burada hem öğle yemeği hem de Göreme Açık Hava Müzesi ziyareti için vakit bulunabilir; isteğe bağlı eklemeler için rehberinizi bilgilendirin.
Pratik Bilgiler
- Toplam yürüyüş süresi 2–2,5 saattir; zorluk seviyesi orta-kolay.
- Sabah turları serin ve sakindir; öğleden sonra ziyaretçi yoğunluğu artar.
- Rahat yürüyüş ayakkabısı ve şapka şarttır.
- Vadi tabanı dönemsel olarak ıslak olabilir; su geçirmez ayakkabı tercih edilebilir.
Öne Çıkan Özellikler
- Rehber dahil
- Uçhisar Kalesi girişi
- Küçük grup
Dahil Olanlar
- Deneyimli rehber
- Uçhisar Kalesi giriş bileti
- Su
- Sigorta
Dahil Olmayanlar
- Ulaşım
- Yemek
- Kişisel harcamalar
Tur Detayları
Süre
3 saat
Lokasyon
Uçhisar, Kapadokya
Grup
Maks. 12 kişi
Zorluk
Kolay
Rehber Dili
Türkçe, İngilizce
Kategori
Doğa
Bilmeniz Gerekenler
Rahat yürüyüş ayakkabısı şart
Güneş kremi ve şapka getirin
Sabah erken saatler daha serin ve az kalabalık
Fotoğraf makinenizi şarjlı getirin
Orta kondisyon gerektirir




.jpg)